Новости Полезные советы 

Психологія кольору

Вчені вже давно довели, що відтінки кольору викликають у нас різні емоції та асоціації. «Психологія кольору» — саме так, психологи називають це явище. Маркетологи великих брендів успішно використовують ці знання в областях розробки реклами та формування іміджу компанії.

Колір одягу передає оточуючим інформацію особистого характеру. Зазвичай наші костюми і сорочки стриманих кольорів, саме з цієї причини варто використовувати «силу» кольору галстука. У цій статті ми розповімо про дванадцять кольорах краваток. Перед тим як купити краватку — рекомендуємо ознайомитися.

Червоний. Яскравий колір завжди привертає увагу. Червоний галстук викликає асоціації з владою, любов’ю, пристрастю або авторитетністю. Саме тому політики часто носять червоні краватки. Якщо не бажаєте опинитися в центрі уваги — не варто його одягати. Навпаки, одягайте не замислюючись, якщо ви бажаєте показати своє домінування і впевненість в собі.

Бордовий. Ще цей колір часто називають «Бургунді». Такий аксесуар можна носити в будь-який час. Його часто можна побачити як на політиках, так на світових лідерах.

Синій. Синій колір краватки буде говорити оточуючим людям «мій власник спокійний і стриманий», а так само підкреслювати зрілість чоловіка і елегантність. Краватки синього кольору є найпоширенішими в світі.

Світло блакитний. Така краватка виглядає свіжо і молодо — підійде для теплої пори року. Його часто можна побачити на весіллях, тому що він чудово виглядає на сорочці білого кольору.

Рожевий. Така краватка буде асоціюватися з романтикою і світлими почуттями. Ідеально підійде для романтичних зустрічей і вечерь.

Помаранчевий. Світло-помаранчеву краватку варто одягати навесні і влітку, а темно-помаранчевий краще восени. Цей колір називають «кольором щастя».

Жовтий. Краватка жовтого кольору відмінно підійде для святкування свята в теплу пору року. Такий атрибут не варто одягати на ділові зустрічі — ви можете здатися не серйозною людиною.

Чорний. Краватка чорного кольору — це універсальний аксесуар. Підійде для суворого дрес-коду і для неформального стилю одягу.

Білий. Біла краватка завжди буде асоціюватися з чистотою і добротою. Відмінно підійде до чорній сорочці і чорного костюма. Його можна сміливо одягати на урочисті заходи.

Зелений. Зелена краватка асоціюється з природою, а також з навколишнім середовищем. Цей колір є «природним», його часто можна побачити на молоді.

Коричневий. Коричнева краватка — ідеальний варіант продемонструвати оточуючим свою мудрість, зрілість, стабільність і надійність. У навколишніх будуть виникати саме такі асоціації.

Фіолетовий або пурпурний колір. Така краватка буде асоціюватися з інтелектом, тверезістю розуму і помірністю. Аксесуар такого кольору можна одягати як на роботу, так і на побачення. Найпоширеніший варіант у молоді.

Статьи по теме