Туризм 

Відпочинок в Хорватії стає все популярнішим

хорватія відпочинок

В Європі постійно вводять обмеження в зв’язку з Covid-19. На цьому тлі поїздка в Хорватію має набагато менше ризиків. Головна рекомендація – вибирайте організовані тури, що гарантують «правильні» документи і відсутність неприємностей на кордоні.

Поїздка до Хорватії на початку літа – гарне рішення

Приблизно в кінці травня Адріатичне море прогрівається, на півдні країни купатися починають ще раніше, і немає літньої спеки. Цей період, серпень і вересень є найкращим часом для відпочинку з дітьми. Бонус відпочиваючим в 2021 році – невеликий потік туристів, адже європейці зараз мало подорожують, звідси відсутність штовханини і невисокі ціни.

Крім пляжів і чистого моря, в країні є багато цікавого:

    • Дивовижна за красою природа, особливо в горах, що зробило популярними піші походи по ущелинах;
    • Оздоровчі комплекси таласотерапії і бальнеологічні курорти, а також грязьові лікарні і родовища нафталана;
    • Виключно здорова і корисна кухня;
    • Прекрасні традиції винокуріння, яким треба віддати данину поваги;
    • Приголомшлива екологія, де змішані цілющі властивості морського повітря і аромати соснових лісів.

На замітку! Узбережжя Хорватії рекомендовано для реабілітації після ковіду та інших легеневих захворювань. Так що можна поєднати дуже приємне з більш ніж корисним.

Відпочинок в Хорватії завжди погоня за враженнями

З недавніх пір до пам’яток країни додалася ще одна, цікава шанувальникам кіно і серіалів. Серіал «Гра престолів» зробив Дубровник ще більш популярним місцем для відпочиваючих. Кому не хочеться зробити селфі на тлі «декорацій» цього серіалу?

Якщо відвідати дендрарій Арборетум Трстено, то потрапите в парк для прогулянок королівської знаті.

Туристи люблять відвідувати острівець Локрум, де побудований цілий вигаданий місто зі знайомими локаціями. Підлітки (і не тільки) будуть в захваті від такого поповнення фотоальбому.

При цьому вартість відпочинку в 2021 році виявиться нижче, ніж в попередні роки. У травні 2021 р. курс хорватської куни (HRK) коливається біля позначки 4,45 гривень, при цьому ціни (для місцевих) помітно знизилися (10-14%).

Щоб скористатися плюсами ситуації, запам’ятайте невеликий лайфхак. Берегова лінія (300-600 м від моря) – зона найвищих цін. При цьому неподалік від будь-якої пляжної зони знаходяться місцеві ресторанчики, кафе з магазинами. Пляшка напою там стоїть в 2,5-3 рази нижче, ніж на березі і в 4-5 разів нижче, ніж у пляжних «кур’єрів».

Тому, якщо вас зацікавила Хорватія, відпочинок можна зробити незабутнім, серйозно при цьому заощадивши. Вибирайте тури, де готель пропонує шведський стіл на сніданок. Обід і вечеря в закладах для місцевих (подалі від готелю) обійдуться дешевше і будуть набагато смачніше.

Тримайте в гаманці євро і куни, долари залиште вдома, курс занадто невигідний. У деяких місцях за платіж в євро дадуть знижку 2-3%, в інших місцях знижка буде за оплату кунами. І зберігайте чеки, сума покупок, що перевищує 500 HRK, дозволить при вильоті повернути 20%.

Поки туристів в країні небагато, час пакувати валізи, щоб крім екології насолодитися відсутністю натовпів на пляжах.

Статьи по теме