Полезные советы 

Чому в покері і в житті важливо аналізувати свої рішення

Увага до власних думок — дуже важливий фактор, якщо ви хочете домогтися успіху в покері. Кажуть, що чим більш усвідомленими є ваші думки, тим більше правильними будуть ваші рішення. Також кажуть, що чим краще ви граєте в покер, тим більше дeнeг ви виграєте.

Питання в тому, що значить бути уважним до своїх думок?

Так само, як і в грі в покер, ви не зможете прокинутися одного чудового ранку і виявити що стали дуже уважними до своїх думок. Ви повинні працювати над цим щодня. Це звучить утомливо і занудно, але насправді, все дуже просто.

Сьогодні, провівши якийсь час за комп’ютером, я (Три Нгуєн, прим.ред) захотів взяти перерву, і у мене було три варіанти, що робити далі. Я міг би поспати кілька годин, щоб мої очі відпочили. Я міг би піти потусуватися зі своїми друзями і пограти з ними в карти. Або я міг би піти в спортзал і позайматися на тренажерах.

Будь-який вибір був би розумним і мав свої плюси. Поспавши, я б відчував себе краще і бадьоріше. Я був би більш продуктивним.

Тусовка з друзями завжди приємне заняття. Ми граємо в різні ігри в карти на дрібні суми і мені це дуже подобається. До того ж, це хороша можливість залишатися в контакті з моїми непокернимі друзями і вести більш збалансовану життя.

Похід в спортзал і заняття на тренажерах завжди корисно для здоров’я. Там би я втомився, але потім відчував би себе більш енергійно.

Не важливо, що я вибрав в результаті. Сенс в тому, що я знаю, яке рішення я ПОВИНЕН прийняти, якщо я хочу завершити мої проекти вчасно. Я можу знайти виправдання для будь-якого рішення, але глибоко всередині є тільки один ідеальний вибір. Ключовий момент — вміти усвідомлювати в будь-який час доби, що у вас є безліч виборів.

Не важливо, наскільки крейда або простий вибір, сума цих виборів вплине на весь ваш життєвий шлях.

Припустимо, я вибрав сон. Це приємно і добре для відпочинку очей. Коли я прокинусь, я буду відчувати себе свіжим. Однак, коли я прокинусь, мені буде потрібно якийсь час, щоб увійти в темп і продовжити роботу над моїм проектом. Важко прокидатися і відразу братися за роботу. Так що тут втрачається час.

Я тільки що повернувся з спортзалу і мої очі в повному порядку. Я пишу цей параграф замість того щоб зараз спати. Якщо я встигну завершити цю частину роботи вчасно, то зможу зустрітися з друзями.

Сон виявився не потрібним, хоча спочатку я думав інакше.

І це є те, що значить бути уважним. Ви робите свідоме зусилля, щоб проаналізувати свої вибори і те, як вони вплинуть на вас. Коли ми дорослішаємо, кількість людей, які критикують те, яким чином ми приймаємо рішення, найчастіше скорочується. В результаті, наша здатність приймати рішення поліпшується меншими темпами. Просто нікому вказати нам, що ми зробили неоптимальний вибір. Це — одна з проблем, яку можна вирішити за допомогою покерного тренера.

Але яким чином аналіз простих рішень може допомогти вам за столом покеру? Справа в тому, що якщо ви робите щось знову і знову, то в підсумку ви станете майстерно володіти предметом. Це простий процес, який дає екстраординарні результати.

Якщо ви приймаєте правильні рішення поза покерного столу, то і за столом ви, швидше за все, будете робити правильний вибір. Це гарантовано? Ні. Але сенс в тому, щоб усвідомлювати, що ви думаєте. Ви аналізуєте наслідки кожного рішення. Якщо ви прямуєте цього процесу в кожному вашому підприємстві, вам буде легко продумувати роздачу, коли ви за столом покеру.

Є прислів’я, яка говорить, що якщо ви одного разу навчилися робити дeньгі, ви завжди будете знати, як зробити дeньгі. Анaлoгічно, одного разу навчившись приймати хороші рішення, ви завжди будете знати, як прийти до хорошого рішенням. Звичайно, це знання не зробить вас переможцем цієї секунди. Але, тим не менш, вам буде легше покращувати свою гру.

Я знаю, що деякі люди можуть подумати, що це виглядає нудно і так жити не можна. Деяким людям подобається бути спонтанними. Деякі хочуть жити одним моментом. Але хто говорить, що ви не можете поєднувати все відразу?

Я ретельно проробляю свої думки, але роблю це не постійно. Напевно, я роблю це частіше ніж більшість людей, але бувають часи, коли я розслабляюся і пливу в потоці, тому що я втомився або виснажений і хочу відпочити. Це нормально. Іноді нам потрібна перерва від щоденної рутини. Але уважність — це процес, який ви повинні практикувати кожен день. Насправді, ви навіть не зрозумієте, наскільки ви змінилися, поки вам хтось про це не скаже.

Статьи по теме