Суспільство 

В Україні стартує кампанія про безпеку медійників в умовах воєнного стану

В Україні 9 квітня стартує кампанія Ради Європи, спрямована на безпеку працівників медіа в умовах воєнного стану «Журналісти важливі».

Про це повідомляє пресслужба Міністерства культури та інформаційної політики, передає Укрінформ.

«Міністерство культури та інформаційної політики України спільно з проєктом Ради Європи «Захист свободи слова та свободи медіа в Україні» у рамках Кампанії Ради Європи за безпеку журналістів «Журналісти важливі» запускають кампанію «Безпека журналістів та інших працівників медіа в Україні в умовах воєнного стану». Враховуючи критичну роль медіа в забезпеченні інформування суспільства, невідʼємні права журналістів на безпеку та свободу вираження поглядів, існує нагальна потреба у вирішенні численних викликів, пов’язаних з виконанням журналістами своїх професійних обов’язків під час російсько-української війни», – йдеться у повідомленні.

Зазначається, що ініціатива має на меті об’єднати представників медіа та журналістів, громадянського суспільства, органів державної влади та міжнародних організацій задля спільного пошуку ефективних рішень щодо захисту журналістів та підтримки свободи слова та свободи медіа в Україні.

Статьи по теме