Суспільство 

Майже половина українців вірять в астрологію – КМІС

Майже половина українців вірять в астрологію, екстрасенсорику й тарологію.

Як повідомляє Укрінформ, про це свідчать результати опитування Київського міжнародного інституту соціології.

Майже половина опитаних українців (43%) заявили, що вірять в астрологію, екстрасенсорні здібності чи тарологію. 56% – не вірять. Причому найбільше довіру українців викликає астрологія (35%), коли за зірками намагаються «передбачити» майбутнє.Чверть опитаних (25%) довіряють екстрасенсам, а найменшою довіру мають віщуни на картах ТАРО (15%).

Здебільшого схильні до віри в езотерику жінки (49% проти 36% у чоловіків) і пенсіонери – серед українців старше 60 років кожен другий вірить у щось зі списку. Загалом опитування показує, що чим людина старша, тим більше вона починає вірити у ворожок, екстрасенсів та тарологів. Також простежується закономірність із рівнем доходу: найбільше вірять люди з “дуже низьким” доходом сім’ї, найменше – із високим.

Опитування громадської думки «Омнібус» проводилось 17 лютого – 5 березня 2024 року Київським міжнародним інститутом соціології (КМІС). Методом телефонних інтерв’ю з використанням комп’ютера на основі випадкової вибірки мобільних телефонних було опитано 2008 респондентів, що мешкають у всіх регіонах України (крім АР Крим). Опитування не поширювалось на мешканців ТОТ та громадян, які виїхали за кордон після 24 лютого 2022 року.

Статьи по теме