Політика 

Швидке ухвалення Конгресом допомоги для України має критичне значення – посол США при НАТО

Адміністрація США продовжує наполягати на тому, що швидка та суттєва допомога Україні має критично важливе значення, тож розраховує на те, що Конгрес США ухвалить продовження такої допомоги найближчим часом за міцної двопартійної підтримки.

Про це сьогодні під час пресконференції, що була проведена в форматі онлайн під егідою Брюссельського медіахабу США, сказала постійна представниця США при НАТО посол Джуліан Сміт (Julianne Smith), відповідаючи на запитання кореспондента Укрінформу про ймовірність позитивного рішення Конгресу США щодо ухвалення чергового пакету допомоги для України.

«Ми дійсно очікуємо, що ця допомога буде прийнята, будемо сподіватися, скоріше, ніж пізніше. Ви чули президента Байдена та інших членів його Кабінету, які говорили про це. Ми переконані, що така підтримка є абсолютно критичною, і Україна терміново потребує допомоги зараз. Ми маємо ситуацію, коли наші друзі в Україні стикаються з певною нестачею. Тож є дуже важливим, щоб допомога від США продовжувала надходити», – зазначила Сміт.

Вона закликала членів Конгресу, як в Палаті представників, так і в Сенаті, просуватися вперед із цією допомогою для України.

«Ми бачили потужну двопартійну підтримку в Сенаті, і дуже сподіваємося, що ми будемо бачити також голосування у нижній палаті якомога швидше, щоб ми могли передати цю критичну допомогу в руки наших друзів в Україні на полі бою», – зазначила постійна представниця США при НАТО.

Статьи по теме