Суспільство 

У законопроєкту про економічне бронювання від мобілізації існує дві моделі, – нардеп

У законопроєкту про економічне бронювання від мобілізації існує дві моделі – та, яка “народилася” в Офісі президента, і та, над якою працює комітет з питань економічного розвитку. Про це в коментарі Суспільному розповів голова профільного комітету Ради Дмитро Наталуха.

“Одна модель – це, власне, модель, яка народилася в Офісі президента, про 35 000 грн. І друга модель – це та, над якою ми працюємо з командою. Це модель про сплату додаткового військового збору за кожну заброньовану особу, незалежно від її посади, заробітної плати чи якихось інших критеріїв”, – сказав він.

За словами Наталухи, ці дві моделі відрізняються одна від одної тим, що перша не розповсюджується на фізосіб-підприємців.

“Друге, там частина коштів, оскільки це заробітна плата, то десь щонайменше третина коштів йтиме в місцевий бюджет, а не безпосередньо на ЗСУ. Третя історія, що зарплата мінімальна, з якої можна забронюватися, 35 000 грн, буде вищою, ніж мінімальна заробітна плата у війську, яка сьогодні становить трохи більш як 20 000 грн”, – розповів нардеп.

Статьи по теме