Карьера. Тонкости и советы 

Причини розвитку ожиріння у покерних професіоналів

Більшість гравців, які вирішили всерйоз зайнятися покером, починають з часом товстіти. Це пов’язано в першу чергу з сидячим характером їх роботи, адже покеристи змушені по багато годин на день проводити за комп’ютером, або граючи за покерним столом, граючи в Інтернеті на гроші.

Давайте детально вивчимо причини появи зайвих кілограмів у покерних гравців, а також проаналізуємо, як можна уникнути розвитку ожиріння. Дуже важливо почати боротьбу з проблемою при перших ознаках появи повноти, а не відкладати її в довгий ящик. Адже не допустити набору зайвих кілограмів простіше, ніж потім їх скидати.

Недотримання режиму харчування
Більшість людей, які мають весь день провести за грою в онлайн-покер, вважають за краще не влаштовувати собі перерви на обід і вечерю, а є прямо за комп’ютером, не відриваючись від роботи. Для живлення використовуються шоколадні батончики, чіпси і сухарики, солодкі газовані напої.

Однак вчені з’ясували, що якщо їжа весь день знаходиться прямо перед людиною і він може в будь-який час з’їсти її, то за весь день він поглине величезну кількість калорій, значно більше, ніж якщо б у нього були фіксовані прийоми їжі. Покерист починає їсти за звичкою, а не тоді, коли воно зголоднів.

Що робити: Не треба брати з собою за комп’ютер їжу, необхідно обмежитися тільки пляшкою води. Також варто передбачити перерви, призначені для прийому їжі.

Неправильне освітлення і обігрів приміщення
Причини розвитку ожиріння у покерних профессіоналовІсследованія показують, що температура в кімнаті впливає на апетит: чим холодніше в приміщенні, тим більше хочеться що-небудь з’їсти. Також бажання перекусити може зростати і через занадто слабкого освітлення.

Що робити: перевірте яскравість світла в кімнаті, в якій встановлено комп’ютер. Сучасні санітарні норми вимагають, щоб освітленість в ній була в діапазоні від 320 до 500 люксів. Для порівняння — в неробочих, але житлових приміщеннях (у спальні, вітальні або дитячої) яскравість світла повинна досягати позначки в 150 люксів. Провести вимірювання можна за допомогою спеціального приладу.

Рекомендована температура повітря в кімнаті з встановленим комп’ютером дорівнює 23 градусам. Важливо не забувати в перервах між покеру іграми бувати на вулиці.

Високий рівень стресу
Багатьох в покерной професії приваблює високий рівень адреналіну, який супроводжує важливі роздачі. Однак зворотним боком емоційності покеру є високий рівень стресу. Він особливо великий, коли кілька ключових роздач програні через невдалий розкладу. В цьому випадку покерист може навіть випробувати депресію. Багато людей схильні «заїдати» стрес, вживаючи для заспокоєння цукерки і булочки. Результат — зайві кілограми на боках.

Що робити: Для підтримки своєї нервової системи важливо витримувати правильний режим сну. Лягайте спати в один і той же час і вставайте приблизно через 8 годин, а також не спите днем. Також гарною ідеєю буде регулярна гімнастика, наприклад, ранкова зарядка. Фізична активність позитивно впливає на нервову систему.

Шкідлива їжа
Гравці в покер часто зловживають фаст-фудом (гамбургери, піца) і снеки (сухарики, чіпси). Причина — постійний брак часу. Не будемо переповідати зміст тисяч наукових досліджень, які однозначно стверджують, що така їжа сприяє ожирінню людини.

Що робити: звернути увагу на корисну їжу. Насправді готувати її нескладно, при цьому можна заощадити багато грошей. Наприклад, приготувати салат з огірків і помідорів можна за кілька хвилин. Віддавайте пріоритет вареного м’яса, а не смаженого.

Покер займає надто багато часу
Пам’ятайте, що навіть люди, що працюють в офісі, мають восьмигодинний робочий день. В добі всього 24 години, тому, чим більше часу йде на покер, тим менше його залишається на нормальний сон і фізичну активність.

Що робити: бажано не грати більше 8, максимум 10 годин на день. Також можна штучно підвищити свою фізичну активність, відмовившись від деяких благ цивілізації. Наприклад, в магазин можна сходити пішки, а не на транспорті, а ліфт не потрібен здоровій людині, якщо він живе на перших 10 поверхах багатоквартирного будинку.

Статьи по теме