Полезные советы 

Як сушити штукатурку так, щоб вона не зіпсувалася?

Якщо ви вирішили провести косметичний або капітальний ремонт та починаєте зі зміни покриття на стінах, то нанесення на них рівного шару штукатурки – один з важливих етапів ремонту. Оздоблення, зроблене забудовником, не влаштовує багатьох покупців квартир. Коли є час на ремонт, багато хто починає міняти все саме зі стін. А при покупці квартири без обробки вам належить самостійно впоратися з оздобленням.

Закупити якісні матеріали та ремонтувати приміщення, орієнтуючись по відеоуроках або власного досвіду – лише частина проблеми. Шар штукатурки для вирівнювання стін мало просто нанести ідеально рівно – його потрібно ще й правильно висушити. Якщо ви висушите нанесений шар штукатурки занадто різко, на ньому можуть з’явитися тріщини та процедуру доведеться повторити. А якщо просушити її недостатньо, то волога може проступити через обробку та зіпсувати зовнішній вигляд приміщення. Пориста поверхня або утворення цвілі на стінах через порушення правил сушки теж не додадуть задоволення.

Картинки по запросу сушка штукатурки

Рекомендації по сушці штукатурки

Просушувати стіни необхідно на будь-якому етапі обробки. Для цього існує чимало методів. Для зручності багато будівельників купують осушувач повітря для підвалу – потужність пристрою дозволяє використовувати його в будь-якому приміщенні. Головне в процесі сушіння штукатурного шару – правильно визначити, скільки часу потрібно для того, щоб нанесене покриття добре просохло. Дізнатися, скільки часу потрібно для просушування, можна за допомогою вивчення тематичних статей та оглядів матеріалів, які ви використовуєте при ремонті. Для розрахунку терміну використовуються спеціальні формули, які можна дізнатися у професіоналів або на спеціалізованих форумах.

Картинки по запросу сушка штукатурки осушителем воздуха

Виберіть оптимальний варіант просушування. Всього їх три:

  • традиційний;
  • тепловий;
  • з використанням промислового осушувача повітря.

У кожного з них є свої переваги та недоліки. Перший вимагає найменше витрат – досить відкрити навстіж всі вікна та двері. У той же час його не можна використовувати в погану погоду – тоді рівень вологості в приміщенні може не знизитися, а підскочити.

Теплова сушка вважається одними з найшвидших та небезпечних для покриття методів. З тепловими гарматами потрібно працювати обережно – якщо повітря в приміщенні перегріється, швидко засохне тільки верхній шар штукатурки, а знизу вона залишиться сирою.

Оптимальний варіант – використання промислового осушувача. Він допоможе встановити максимально відповідний режим сушіння та вимагає мінімальних витрат електрики.

Статьи по теме