Политические новости 

Політикам треба припиняти сваритися і почати будувати країну — Рабінович

Замість того, щоб сварити українців, розтягуючи країну по частинах і грабуючи людей, представники всіх політичних сил України повинні «сісти в один човен» і почати будувати країну. Таку думку висловив народний депутат України та лідер політичної партії «За життя» Вадим Рабінович в прямому ефірі програми «Велике інтерв’ю» на телеканалі NewsOne.

«За всі 26 років незалежності України політики навмисно підбурювали людей, навішуючи їм ярлики «москалів» або «бандерівців». Поки люди розбиралися, хто з них «більше українець», політики нахабним чином обкрадали, розтягували, розривали країну. Потрібно припиняти сваритися і почати будувати Україну!» — заявив парламентарій.

На думку нардепа, для повернення віри людей в політиків та вирішення першочергових завдань в державі потрібно призначити компетентних менеджерів на ключові напрямки, а також змусити основних політичних гравців займатися виконанням передвиборчих обіцянок, а не розподілом портфелів.

«На наступних виборах народ повинен голосувати не за тих, хто обіцяє посадити «попередників». По-перше, швидше за все, в реальності садити нікого такий політик не стане. По-друге, це контрпродуктивно. Люди повинні голосувати за конструктивну ідею, а також розуміти, що наймають не бога, а менеджера, який всього лише виконує певний набір функцій, пов’язаних з управлінням державною машиною. Країна — це корпорація, якою повинні управляти компетентні люди. Якщо наша мета — налагодити відносини з США, значить потрібна людина, якій під силу вирішити цю задачу. Якщо потрібні хороші відносини з РФ — потрібно знайти кращого комунікатора з росіянами. Всі політики повинні «сісти в один човен» і будувати велику країну! Не треба цього боятися», — підкреслив політик.

Лідер партії «За життя» заявив, що готовий подати приклад тим політикам, які після кожних виборів влаштовують «чехарду», пов’язану з квотним розподілом місць в міністерствах і відомствах.

«Я, як глава партії «За життя», зобов’язуюся після перемоги на виборах не займати жодного з державних постів, тому що вважаю своїм обов’язком контролювати виконання передвиборчих обіцянок, даних нашою політичною силою. Одним з перших законів, який ми приймемо у Верховній Раді, буде закон про залучення політиків до кримінальної відповідальності за невиконання передвиборчих обіцянок. Я такий законопроект вже вніс в Раду», — констатував Вадим Рабінович.

Після перемоги його партії на виборах політик має намір очолити парламентську фракцію, яку, за його словами, назвуть найкращою за всю історію існування Верховної Ради.

«Потрібно будувати систему, в якій глава політичної сили, яка перемогла на виборах, не буде йти в прем’єр-міністри, а втілюватиме в життя програму своєї партії. Особисто я хочу вперше очолити фракцію, яку після закінчення парламентської каденції назвуть найкращою за всю історію існування Верховної Ради, тому що вона виконала всі пункти передвиборних обіцянок. І ми доведемо, що це цілком реально», — резюмував народний депутат.

Статьи по теме