Полезные советы 

Отримання громадянства Польщі

візовий центр безкордонівДонедавна українські громадяни старалися їхати на заробітки в більш віддалені від нашої держави країни. Це була Англія, Іспанія, а також Франція і Італія, та далека нам Америка, чи Канада. Та вже останніми роками робота в Польщі теж викликала немалу зацікавленість в громадян України. Адже ця країна розташована поряд з нашим кордоном і отримання візи на роботу спрощено, а заробітна плата теж доволі приваблива. Тут недостача робітників практично в любій галузі виробництва, та послуг. Закони в Польщі стають все демократичнішими для іноземців. Одною з останніх змін в польському законодавстві це надання так званої Карти Поляка, де призначено грошову допомогу її власникам. Дане положення вже чинне з першого січня 2017-го року. В даному положенні зазначається що ті громадяни України, котрі переїхавши до Польщі на роботу бажають отримати польське громадянство, та члени їхніх сімей, які теж виявили бажання на проживання в цій країні отримують Карту Поляка.

На основі цього закону таким громадянам надається можливість подати прохання на отримання помісячної урядової допомоги цієї країни. Така допомога надається державою на протязі дев’яти місяців, що однозначно допоможе адаптуватися до проживання в Польщі. Сума виплат, яка видається помісячно за Картою Поляка фіксована і затверджена урядом. Прохання подається у відповідне воєводство і коли з цієї установи надається позитивна на то відповідь, то власник Карти Поляка, та члени його сім’ї будуть отримувати грошові виплати по наступній схемі. Власник цього документа та його дружина та, або чоловік будуть одержувати фінансову допомогу від держави протягом трьох місяців в розмірі п’ятдесят процентів від мінімальної зарплати. Вже з першого січня цього року мінімальна зарплата у Польщі дві тисячі злотих.

На неповнолітніх дітей виплата допомоги нараховується в розмірі двадцять п’ять процентів від мінімальної зарплати. Та вже в наступні шість місяців виплата йде в розмірі шістдесят процентів від попередньої суми. Не менше привабливою для українців в даний час пропонується робота в Чехії, особливо в столиці цієї держави. В Празі велика кількість вакансій різних професій і тут зайнято тридцять сім процентів вакансій іноземцями. Якщо ви знайшли собі роботу в Празі це однозначно покращить не тільки ваше матеріальне становище, але і надається можливість легалізувати себе в цій європейській державі. Належна робота в Празі надає гідний рівень життя, який рівняється з проживанням в Німеччині, чи Італії. Працюючи в Празі можна без відповідних труднощів провідувати своїх рідних на Батьківщині. Оформлення візи в Чехію на роботу багато часу не займає і дешевше обходиться порівнюючи з іншими державами Європи. В столиці цієї країни можна знайти не тільки сезонну, але й постійну, гідно оплачувану роботу.

 

Статьи по теме