Мода и стиль 

Купити вишите плаття або сорочку: легко на ukrglamour.com.ua

Незважаючи на досить поважний вік – більш як дві з половиною тисячі років, українська вишивка лишається одним з найбільш популярних та стильних видів одягу. Жодна жінка, що прислухається до вимог моди, не може встояти перед спокусою купити вишите плаття в ukrglamour.com.ua або сорочку з національною вишивкою.

Види вишитих сукон та сорочок

Коли безпосередньо починаєш обирати вишиванку, то виникає безліч варіантів, адже вони такі різні і в них так різна вартість…На чому базувати вибір?

Насамперед, вишиті вироби різняться за типом крою. Сорочки та плаття бувають у вигляді тунік, з плечовими вставками чи на кокетці, суцільні чи з підточкою до стану, прямого крою, з різним типом крою спідниць, завищеною або нормальною талією, тощо. Обирати модель можна також за формою коміра, наявністю та місцем розміщення розрізів, способом застібання.

Обрати сукню по фігурі – це ціла наука, але є загальні правила. Наприклад, вишиті речі краще виглядають, якщо вони вільно сидять на жінці, не заважають рухам та не обтяжують тіло. Для струнких панянок підійдуть блузи, для пишної краси – сукні класичного покрою.

Не менший вибір мають жінки за ознакою кольорової гами та візерунку. Колись, вибір кольору вишивки та символів орнаменту визначався географічним розташуванням – фактично для кожного регіону були притаманні свої кольори, зображення. Це вміння передавалося в родині з покоління до покоління по жіночій лінії. Хоча це знання значною мірою втрачено, значення деяких символів збереглося та стало основою дизайнерської вишивки в етнічному стилі. Це насамперед квіти та рослинні мотиви, а з геометричних фігур – ромби, хрести – вони ще мають силу оберегу від злих сил. Тому сьогодні жінки мають змогу вільно обирати орнаменти, що їм до душі.

Досить часто жіночі речі вишиваються гладдю – ця вишивка виглядає дуже елегантно та ефектно. Часто жіночі сукні вишиваються бісером, мереживом, традиційно популярністю користується вишивка хрестиком.

Колір одягу визначається особистими уподобанням власниці, її темпераментом та частково віком. Стримані та флегматичні жінки частіше обирають пастельну кольорову гаму, а імпульсивні пані сангвістичного типу надають перевагу яскравим, насиченим кольорам.

Можливості інтернет магазину вишиванок Укргламур дозволяють задовольнити навіть саму примхливу пані, адже сучасні модельєри пропанують безліч моделей як із дизайнерською вишивкою, так із аутентичним орнаментом.

Статьи по теме