Семья и отношения 

Подати на розлучення

Розлучення це складний процес, який забирає багато часу і сил у колишнього подружжя. Розлучитися мирним шляхом вдається далеко не кожній родині. Більшість страждає від постійних сварок і з’ясувань відносин, який повинні показати, хто в домі головний і як слід розподіляти все нажите майно. Звичайно бувають ситуації, коли проблема полягає не тільки в тому, що подружжя не може поділити майно, досить часто проблемою є дитина або ж небажання одного з подружжя розлучатися.

Звичайно в таких ситуаціях отримати розлучення через ЗАГС не можливо. І найбільш правильним рішенням буде — звернутися до суду.

Але для того, що б вирішити свої проблеми через суд необхідно бути готовими до того, що вас чекає довгий процес, кінець якого буде не близький. Адже коли справа доходить до суду, то рішення проблеми не стає швидким, ви просто чекаєте справедливого рішення доводячи свою правоту не один передодним, а судді, який і винесе остаточний вердикт.

Подаючи заяву в суд ви повинні розуміти, що для спрощення цієї процедури необхідно не подавати позов спільно з позовом про розподіл майна. Ці дві проблеми можна вирішити окремо один від одного. Якщо ж це не є вашою основною проблемою, то наступний нюанс полягає в опіці над дитиною і тому, як ви хочете його виховувати. Найкраще заздалегідь обговорити всі ці деталі. Суд в будь-якому випадку буде вимагати від вас рішення підписаного в письмовій формі, якщо ви не прийшли до усної угоди. Тому найкраще вирішити це питання разом і не затягувати судові тяжби.

Ще однією причиною, яка загальмує рішення вашого питання є не бажання одного з подружжя розлучатися. В даному випадку другий чоловік може подати в суд, але доведеться наймати хорошого адвоката, який зможе довести, які є важливі чинники, що дозволяють розірвати шлюб в односторонньому порядку. Як би там не було розлучення це досить складний процес як психологічно так і фізично. І що б пройти через нього гідно необхідно бути досить сильною людиною.

Допомогти у вирішенні судових проблем може допомогти хороший юрист, що допоможе оформити заяву на розлучення. Ви звичайно ж можете знайти зразок заяви на розлучення в інтернеті і заповнити його або скористатися спеціальними сервісами. Але потрібно пам’ятати, що написати заяву це тільки початок. А сам процес вимагає втручання досвідченого адвоката, який зможе відстоять ваші права. Краща порада звичайно не доводити справу до суду.

Статьи по теме