Полезные советы 

Доїльні апарати для кіз та овець в Україні: Ціни, виробники, характеристики

Доїльні апарати для кіз та овець

Козяче та овече молоко набагато корисніше коров’ячого, в ньому міститься більше вітамінів, мікроелементів білка і жирів. Якщо врахувати ще те, що за козами і вівцями легше доглядати і утримувати їх в цілому, ніж за великою рогатою худобою, то стає очевидно, чому їм віддають перевагу багато господарів.

Єдина проблема, з якою вони стикаються — доїння. Воно забирає чимало часу, особливо якщо у вашому господарстві утримується більше п’яти тварин. Щоб вирішити цю проблему, досить купити доїльний апарат для кози та вівці. Подібне обладнання позбавить вас від частини клопотів, що дозволить швидше виконувати роботу, яка раніше забирала багато часу.

Доїльні апарати «Бурьонка»

Доїльні апарати «Бурьонка-1» і «Бурьонка-2» для кіз і овець мають сухий роторний насос і потужність 750 Вт. Вакуумна установка добре працює в будь-яку погоду, що підвищує універсальність обладнання — його можна використовувати як в приміщеннях, так і на вулиці. За годину вони можуть доїти не менш 15 кіз чи овець, що робить їх ідеальним помічником на великій фермі.

Доїльний апарат Бурьонка-1

Доїльні апарати АІД від виробника DaMilk

У нас в країні є ряд підприємств, які займаються виробництвом автоматичного обладнання для сільського господарства. Завдяки цьому придбати доїльний апарат для кози в Україні зовсім не складно.

На підприємствах компанії DaMilk випускається широкий модельний ряд доїльних апаратів. У їх числі є ті, які комплектуються спеціально для кіз та овець. В першу чергу це АІД-1, АІД-1Р і дві модифікації АІД-2. Доїльне обладнання (доїльні стакани, трубки, колектори) до них випускаються переважно пластикові. Це робить загальну вага апарату меншою, спрощує догляд за ним.

Доїльний апарат Damilk АІД-1 максимум для корів

УІД для кіз

Ще один доїльний апарат для кіз від компанії Дамілк — УІД-10. Головна його особливість — зручна компоновка і пересувний візок. На металевому каркасі з колесами зібрані всі основні вузли. Для більш зручного переміщення передбачена ручка.

Незважаючи на те, що доїльний апарат УІД-10 має масляний насос, його легко тримати в чистоті: відпрацьоване масло надходить в глушник разом з повітрям, а звідти виводиться в спеціальну ємність (для неї є місце на каркасі).

Мехдійки для кіз та овець на дві лінії

Більшість механічних апаратів для доїння одночасно працюють тільки з однією твариною. Але оскільки овець та кіз, як правило, тримають у великій кількості, то в інтернет-магазині Кропер є хороший вибір серед доїльних апаратів для кіз на 2 лінії.

Моделі «Бурьонка-2», АІД-2 та УІД-10 можуть одночасно доїти двох кіз чи овець. Причому Бурьонка та АІД комплектуються двома відрами, тобто молоко з кожної лінії збирається в окрему ємність.

Мехдійки на 2 лінії комплектують подвоєним комплектом устаткування, що відбивається на вартості. Так, якщо звичайна доїлка АІД-1 коштує близько 7000 гривень, то ціна на доїльний апарати для кози на 2 лінії стартує з 8-9 тисяч.

Сухі та масляні доїльні апарати

Доїльний апарат для кіз збирають на базі роторних насосів. Вони створюють постійно високий вакуумний тиск, котрий ідеально підходить для машинного доїння.

Роторні насосні установки бувають двох типів: сухі і масляні. В останніх для нормальної роботи потрібне мастило, яка подається на ротор з лопатками.

Робочі характеристики масляні і сухі установки мають приблизно однакові, але від типу пристрою залежать умови, в яких може використовуватися доїльний апарат. Так, сухі апарати працюють при будь-якій температурі, але не допускається їх застосування в умовах високої вологості. А масляні насоси чутливі до температури, тому що збільшується в’язкість мастила. Ці особливості треба враховувати при покупці.

Доступні ціни на доїльні апарати в Україні в магазині Cropper

В асортименті магазину Кропер є доїльні апарати для кіз та овець і першого, і другого типу. Вас точно приємно здивують ціни на обладнання, адже вони тут такі, як у безпосередніх виробників.

Каталог на сайті:https://cropper.com.ua/ua/doilnye-apparaty/dlja_koz_i_ovec/

Уважно перегляньте всі доїльні апарати для кіз перш ніж зробити вибір, і вам не доведеться шкодувати про свою покупку — вона буде служити довго і справно.

Статьи по теме